• Meta

• Att vara nalledoktor

Som nalledoktor åker man ut en eller flera gånger per termin, tillsammans med ett gäng andra nalledoktorer, på så kallade utryckningar till förskolor runt om i Göteborg. En utryckning består av två huvudmoment; kroppskollen, där man tillsammans med barnen ritar och enkelt beskriver människokroppens olika delar, samt nallemottagning, där man som nalledoktor träffar ett barn i taget och undersöker barnets gosedjur.

En gång per termin har vi också ett så kallat ”Stornallesjukhus”, vilket innebär att vi under en heldag tar emot barn från olika förskolor och har olika stationer där barnen får sina nallar undersökta av våra nalledoktorer.

Att vara nalledoktor är inte speciellt tidskrävande. Som studenter har vi alla ofta mycket att göra, och därför är våra utryckningar planerade så att det inte tar mer än ca två timmar att åka iväg på utryckning. Dessutom har vi inga krav på hur många utryckningar man följer med på varje termin. Vi ser helst att varje certifierad^^ nalledoktor följer med på minst en utryckning per termin och/eller deltar på Stornallesjukhuset! De gånger vi har Stornallesjukhus önskar vi  såklart att så många nalledoktorer som möjligt är med då det ofta kommer många barn.

Att vara nalledoktor ger inte bara givande erfarenheter, utan är även oerhört roligt och mysigt! Det enda kravet vi ställer är att man är positiv och glad, och gör sitt bästa för att ge barnen en positiv upplevelse av Nallesjukhuset.

Vill du bli nalledoktor? Hör av dig till nallesjukhuset.goteborg@ifmsa.se!