• Meta

 • Om Stornallesjukhuset

  Tidigare upplagor av Stornallesjukhuset har varit oerhört uppskattade och lyckade, så redan denna hösten forsätter vi med det vinnande konceptet. Stornallesjukhus innebär kort sagt att vi under en dag kommer ha ett större Nallesjukhus med flera olika stationer, dit vi bjuder in förskolor att delta. Längst ner på sidan finns en video från  Stornallesjukhuset VT 17. 

  Plats
  Kliniskt Träningscentrum vid Sahlgrenska Akademin på Hälsovetarbacken hus 3 plan 2. Vi kommer att möta er på uppgjord plats, förslagsvis Annedalskyrkans hållplats och sedan hjälpa er att hitta till rätt ställe.
  Närmaste buss-/spårvagnshålpllats är Annedalskyrkan eller ev. Sahlgrenska Huvudentré eller Linnéplatsen.
  Finns även parkering i närheten samt möjlighet att stanna och släppa av/på passagerare precis utanför.

  Tid
  Stornallesjukhuset kommer att pågå mellan kl. 08.15 – 13.30. Ett besök väntas ta ungefär 2,5 timmar. Det fins två olika pass att välja mellan: 08.15-10.45 eller 10.55-13.30. Planen är att vi varje pass kommer ta emot totalt ca 70 barn, så det finns ett begränsat antal platser!

  Hur gamla bör barnen vara?
  Barnen bör vara i åldern 4-6 år för att få ut allra mest av Stornallesjukhuset!

  Hur går det till?
  Dagen börjar med att barnen blir inskrivna och indelade i grupper. Varje barn kommer i grupp om två bli tilldelad en personlig nalledoktor som följer med barnet runt till alla stationer. Barnen kommer tillsammans med sin nalledoktor få besöka olika stationer där olika vårdscenarion utspelas. Tanken är att barnet dels ska få lära sig nya saker men också att det ska känna sig tryggare i vårdmiljön. Självklart speglas dagen av mycket lek och spännande överraskningar. Ni kan läsa mer om upplägget här.

  Observera att barnen själva ska ta med sig varsitt valfritt gosedjur till Stornallesjukhuset och gärna ha funderat lite över vad nalledoktorn skulle kunna hjälpa gosedjuret med.

  Vi tar en avgift per förskolegrupp för att besöka Stornallesjukhuset. Detta för att kunna finansiera det hela, samt för att Nallesjukhuset Göteborgs verksamhet ska kunna gå runt. Avgiften är 30kr/barn.
  Betalningen sker via faktura.

  Fotografering
  Vi ber er uppmärksamma att vi kommer att ta foton under stornallesjukhusdagen, samt att det kan komma att uppmärksammas av media, för att kunna föreviga den roliga dagen! I våras kom exempelvis TT och gjorde ett nyhetsinslag, vilket vi tycker är jättekul såklart! Ni kan läsa reportaget här.

  Det finns en blankett, som vi önskar att föräldrarna fyller i gällande fotografering/filmning av deras barn. Blanketten bifogas i mail till förskolan.

  Vi behöver föräldrars tillstånd för att kunna publicera foton från dagen i följande syften:

  * att bilder och/eller videos kan användas av Nallesjukhuset Göteborg för publicering på www.goteborg.nallesjukhuset.se samt på Nallesjukhuset Sveriges kommande hemsida.
  *att bilder och/eller videos kan publiceras på IFMSA Sveriges hemsida; www.ifmsa.se
  *att bilder och/eller videos kan skickas till våra sponsorer; bl.a. Cederroth och Brämhults.
  *att bilder och/eller videos kan användas i utbildningssyfte för nya nalledoktorer
  * samt att media får tillåtelse att fotografera och/eller filma barnen

   

  Har ni några frågor är det bara att kontakta oss på mejl eller telefon! Kika in på kontaktsidan så står kontaktinformation där!