• Meta

 • Hur går det till?

  Barnen kommer i grupper om 2-3 barn/grupp att få en ”personlig” nalledoktor som följer dem genom hela besöket. De kommer tillsammans med nalledoktorn och sitt gosedjur, som de själva har tagit med sig, gå runt på olika stationer som har med kroppen eller sjukvård att göra.

  1. Först är det registrering och så får varje barn en nallejournal som de ska fylla i med nalledoktorerna under besökets gång.
  2. Därefter följer en kort introduktion och teater
  3. Sedan är det dags att gå runt på de olika stationerna tillsammans med sin nalledoktor. På varje station kommer det finnas fler snälla nalledoktorer som hjälper till!

  På tidigare Stornallesjukhus har vi haft följande stationer (mottagningen, operation och fika kommer garanterat finnas kvar. De andra stationerna kan komma att ersättas med andra spännande stationer som handlar om kroppen, sjukvård och/eller hälsa)
  Kroppskollen: här pratar vi om kroppen och allt spännande som händer i den. Var sitter egentligen hjärtat? Vad händer med en köttbulle som man äter? Det är några av de frågor vi ska klura på.
  Operation: vår nallemaskot ska opereras och barnen får vara med så han inte ska känna sig rädd. De får lära sig om kroppen, hygien och hur en operation kan gå till.
  Mottagningen: detta är själva huvudmomentet. Det är här barnens gosedjur undersöks och behandlas av nalledoktorerna. Dessutom ska nallen vägas, mätas och vaccineras.
  Första hjälpen: här pratar nalledoktorerna tillsammans med barnen om första hjälpen. Vad gör man egentligen om man ramlar och slår sig?
  Ambulansen: Förhoppningsvis kommer det att komma en riktig ambulans med riktiga ambulansmän- och kvinnor!
  – Tandläkaren: Barnen kommer få träffa nalletandläkare som berättar om hur det går till hos tandläkaren, varför man ska borsta sina tänder och mycket annat!
  Fika: ja, denna station talar väl för sig själv?!

  Sedan är dagen slut!
  Som ett minne får barnen ta med sin nallejournal hem, så kommer de ihåg hur de ska ta hand om sitt gosedjur!