• Meta

 • Hur går det till?

  Vid ett besök har vi en viss struktur vi brukar följa:

  1. Hej, det är vi som är nalledoktorerna – vem är du?
  Vi börjar besöket med att vi alla sätter oss i en ring och berättar vad vi heter. Dessutom kan det vara roligt att berätta vad man vill bli när man blir stor!

  2. Kroppskollen
  Vi plockar fram ett stor papper (tillhandahålls med fördel av förskolan) och låter ett barn lägga sig på detta så vi kan rita av honom/henne. Därefter frågar vi barnen vad som saknas på personen på pappret. Kan det vara så att ögon saknas? Ja, men då få vi allt ta och rita dit några ögon! Och vad har vi då ögonen till frågar nalledoktorerna barnen. Så fortsätter det på det viset att barnen får säga vad som saknas, rita det på personen på pappret och så pratar vi kort om vad det som ritades till är bra för.

  Sedan brukar vi ta upp våra gosedjursorgan vi har med oss. Så pratar vi om kroppens olika organ, var de sitter och vad de är bra för.

  3. Nallemottagning
  Efter kroppskollen har vi nallemottagning.
  Barnen får nu i turordning sitta ner, tillsammans med sitt gosedjur, och prata med en nalledoktor. Nalledoktorn och barnet undersöker och behandlar tillsammans gosedjuret och fyller i en nallejournal, som barnet sedan kan ta med sig hem.
  Kanske har nallen ramlat och slagit i foten? Då kan det vara bra med ett plåster eller två! Dessutom brukar det alltid vara spännande att lyssna på hjärtat, kanske till och med på sig själv!

  4. Hej då!
  Efter att vi träffat ett barn i taget så samlar vi ihop oss i en grupp igen för att på ett smidigt sätt avrunda vårt besök på förskolan.

  Har ni en annan verksamhet/event där det skulle passa med ett besök av Nallesjukuset? Självklart kan vi anpassa vår struktur på ett besök så det passar. Detta är dock den generella strukturen. Den viktigaste delen, som alltid är inkluderad, är ju själva nallemottagningen!